El dia més màgic de l’any no pot faltar a taula un bon Tortell de Reis amb fruites confitades. Ens hem pres la llibertat de posar-hi a més a més de fruites, els nostres trossets de xocolata amb cacau com a topping 😉 Us deixem la recepta per si us animeu a fer-la.

Hem creat la nostra recepta perfecta per a la nit més màgica de l’any: el 6 de gener, el dia de Reis. I no pot faltar el Tortell de Reis a taula, abans de dinar, després i durant. Sigui el moment que sigui, és perfecte per endolcir-te amb aquesta delícia. Ja sabeu que podem trobar tota mena de tortells: amb nata, amb crema, amb fruites confitades, amb ametlles… i nosaltres li donem el nostre “toc Nut” i hi afegim el nou producte: trossets d’avellana amb xocolata 😜 Per què no?
Per a la recepta us recomanem fer-la amb temps, un dia d’antelació, així ens assegurem que la massa ha crescut, a l’hora d’elaboració amb poc més d’una hora tindrem el tortell fet. Aproximadament 20-30 minuts per a la cocció i altres 10-20 minuts de reposar la massa, de nou. Anem a l’embolic?
Ingredientes del tortell de Reis:
Per la masa mare:
🥡 90 grams de farina de força
🥛 50 ml de llet *
🥄 2 grams de llevat sec
Per a la massa final:
🥡 340 grams de farina de força
🥛 100 ml de llet*
🍊 20 ml d’aigua de tarongina
🥚 2 ous*
🧂 80 grams de sucre bru
🍯 Crema d’ametlles
🥄 4 grams de llevat sec
🧂 5 grams de sal
🧈 60 grams de mantega*
🥣 Massa mare, anteriorment preparada.
🍋 Ratlladura de llimona i taronja
🍫 Trossets d’avellana amb xocolata

* Atenció vegans❗️ Si també voleu fer el vostre tortell però amb productes aptes per a vegans, substitueix la llet de vaca per beguda vegetal al gust i la mantega per mantega vegetal en pomada. No hi afegim els ous, queda boníssim igual.
Passos a seguir
1. Comencem preparant la nostra massa mare. En un bol afegim tots els ingredients anteriorment citats per a la massa mare del nostre tortell de Reis fins a aconseguir una bola. La tapem amb paper film i la deixem al frigorífic fins a l’endemà.
2. Barregem els ingredients per a la massa final menys la llet o beguda vegetal i la mantega. Mentre pastem afegim la llet a poc a poc i continuem pastant uns 10 minuts. I integrem la mantega, pastem fins a obtenir una massa fina i elàstica.
3. Agafem un bol, li afegim oli per les vores i deixem la nostra massa final reposar fins que dobli la seva mida.
4. Passat el temps, desgasem la massa i li donem forma de tortell. El més típic és fer un forat al mig, però això és a gust personal, fes la forma que tu vulguis.
5. Agafem la safata del forn amb paper vegetal, posem el nostre tortell a sobre i deixem reposar una altra hora.* Si vols que tingui un forat al mig, afegeix un got al mig cobert amb oli perquè no perdi la forma una vegada pugi.
6. Preescalfem el forn a 180ºC, pintem el tortell amb un ou batut i decorem al nostre gust. Nosaltres hi afegim avellanes i ametlles crues.
7. Enfornem el tortell de Reis uns 20 – 25 minuts fins que quedi dauradet.
8. Afegim els trossets d’avellana amb xocolata per sobre i ja tenim llesta la nostra recepta.

Una altra opció a l’hora de decorar la vostra recepta de tortell de Reis és afegir crema de fruits secs per decorar juntament amb fruites confitades o com nosaltres, ametlles i avellanes torrades. I si t’agrada més la xocolata, no dubtis a tastar el nostre topping més top! Trossets d’avellana amb xocolata negra. El toc final per a les receptes preferides.
T’ha agradat la recepta? Si recregues aquesta recepta i la puges a les teves xarxes socials, no dubtis a etiquetar-nos @_thenutclub_ perquè ho puguem compartir amb la nostra comunitat.
Amb The Nut Club gaudeix sense culpa, productes 100% saludables, no contenen sucre, ni lactis, ni olis de palma, només fruits secs de proximitat.

Recent Comments